17 eylül 1967 kayserispor sivasspor maçıcikan kavga nedeniyle, 40 olu ve 300 yarali ile neticelenen mac. macta cikan olaylar sonrasi sivasta yasayan kayserililere saldirilar duzenlenmistir. babamin macta bulunmasi nedeniyle o gunden sonra hicbir maci 5 dakika bile seyretmeye dayanamamasini saglayan olay..
kırk kişi. dönemin ve sivasspor’un ve aynı zamanda ap’li il başkanı hüseyin yıldırım ise o günleri şöyle anlatıyor: "maçtan önce kayseri valisine telefon açtım. tedbir alalım dedim. yetersizdi tedbirler. birçok insan panikten öldü. gece yarısı haber duyulduğunda sivas ayağa kalkmış. kayserililer sivas ekonomisine hakimdiler. çarşıda dükkanlar, oteller, küçük çaplı fabrikalar hep onların elindeydi. bunu çekemeyenler vardı. maçta olanları fırsat bildiler. ben aslında o zaman 2. lig’e karşı çıkmıştım. halk henüz bu tür yarışmaları kaldıracak düzeyde değildi. ama dinletemedik.
gece 21:00’e kadar burada kaldık. sadece çığlıkları duyuyorduk. başımıza bir bekçi dikip gittiler. tek bir bekçi ile korunduğumuzu bilseler bizi h